Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Viavera Recruitment investeert al 20 jaar in mensen

Aan het einde van de rit

Vaste job

Meer en meer monden tijdelijke opdrachten uit in een vast contract, wat nogmaals bewijst dat tijdelijke opdrachten via interim zich meer en meer profileren als de ideale opstap naar een vast contract binnen een geschikte functie en onderneming.

Maar na het einde van jouw opdracht is het echter ook perfect mogelijk dat we voor jou een nieuwe opdracht vinden, die ditmaal wel meteen op basis van een vast contract van start gaat.

We staan in elk geval klaar om samen met jou de zoektocht opnieuw aan te vatten, afgestemd op jouw specifieke wensen en voorkeuren.

Nieuwe interimopdracht

Wil je graag opnieuw aan de slag binnen een tijdelijke opdracht om jouw ervaring nog wat verder uit te bouwen. Of past een nieuwe tijdelijke functie beter binnen jouw persoonlijke situatie. We hernemen graag onze zoektocht. Jouw eerder verworven ervaring zal ons hier beslist bij helpen.

Nog geen nieuwe vooruitzichten

De uitzendkracht behoudt of verwerft alle rechten op werkloosheidsuitkeringen zoals andere werknemers wanneer hij een tijdelijke opdracht via interim uitoefent . Wie na afloop van de arbeidsovereenkomst niet meteen aan een volgende opdracht kan beginnen, voorzien wij uiteaard steeds van de nodige documenten om werkloosheidsuitkeringen aan te vragen. Het is belangrijk om deze documenten zo spoedig mogelijk aan de bevoegde instanties over te maken.

Daarnaast moet je jezelf ook verplicht opnieuw inschrijven als werkzoekende, en dit binnen de 8 kalenderdagen. Deze verplichting vervalt echter indien je eerder reeds uitkeringen ontving en jouw opdracht een looptijd van minder dan 4 weken betrof.

Wanneer u als uitzendkracht aan de slag gaat, behoudt u al uw rechten met het oog op werkloosheidsuitkeringen.