Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Viavera Recruitment investeert al 20 jaar in mensen

Starten als interim of onmiddellijk vast contract?

Sinds 1 januari 2014 kan geen proefperiode meer worden opgenomen in een arbeidsovereenkomst. Om die reden kan jouw toekomstige werkgever voorstellen om te starten met een uitzendcontract. Dit is echter in het geheel niet nadelig voor jou. Integendeel, het is een mes dat snijdt aan 2 kanten en biedt jou evengoed de mogelijkheid om af te toetsen of het werkelijk dé job is naar waar je op zoek was. Laat dus geen kansen liggen en neem deze mogelijkheid om je kwaliteiten te bewijzen.

Viavera Recruitment is dan jouw werkgever. En we houden er aan onze rol als tussenpersoon en extra aanspreekpunt, ook in die periode, voor jou verder te volbrengen!! Heel belangrijk om te weten hierbij is: de anciënniteit die je opbouwde als uitzendwerknemer zal meetellen voor alle reglementeringen die gebaseerd zijn op anciënniteit zoals voor de verloning, anciënniteitsverlof, opzegvergoeding, eens je een vast contract ondertekent met hetzelfde bedrijf…

Algemeen Besluit:
Solliciteren doe je altijd voorbereid aan de hand van een professioneel opgestelde cv.
Je houding en manier van voorstellen tijdens de eerste minuten van je sollicitatiegesprek zijn primordiaal voor het verdere verloop van het gesprek.
Bedrijven zijn het meest geïnteresseerd in gemotiveerde kandidaten die kiezen voor hun bedrijf.

Wij wensen jullie alle succes toe bij het vinden van een geschikte baan!